Nederlands Festival voor Vocale Ensembles

De winnaars van de editie 2017

  1. Rumor Has It
  2. Vocal Group XXL
  3. VPS KeK

Volgens juryvoorzitter Vincent van Wijlhuizen was er ook dit jaar wederom sprake van een uitzonderlijk hoge kwaliteit bij alle deelnemers. Dat is een prachtig compliment voor alle inzet van de deelnemers aan deze zangcompetitie voor a capella ensembles.

Voor de winnaar Rumor Has It had de jury uitsluitend lovende woorden. De mooie glazen sculptuur van de hand van de Hengelose glaskunstenares Kim ten Oever gaat dit jaar mee naar Rijssen.

De a capella ensembles zijn door de vakkundige jury, met voorzitter Vincent Wijlhuizen, bijgestaan door de leden Jannemiek Musters en Marike Vijver beoordeeld op de muzikale, artistieke en zang-technische uitvoering van hun optreden. De NFVE vond plaats in het Historisch Museum Hengelo. De Rotary Hengelo zorgde voor de vrijwilligers die alles goed hebben laten verlopen.

De door BALK beschikbaar gestelde prijzen voor de nummers 1, 2, en 3 zijn tijdens de After Party op het Schouwburgplein uitgereikt. De prijswinnaars mogen op kosten van BALK een workshop of coaching volgen.

De a capella ensembles konden hun eigen genre kiezen en zijn door een vakkundige jury beoordeeld op de muzikale, artistieke en zang-technische uitvoering.