x

Vul jouw zoekopdracht hieronder in en doorzoek de website

Spelregels

Aanmelden op de festivaldag

 1. Onze uitvalsbasis op de festivaldag is de Schouwburg Hengelo / Beursstraat 44.
 2. Bij aankomst meldt de contactpersoon van het koor zich bij de ‘korenbalie’ in de hal van de Schouwburg Hengelo. Dit kan vanaf 09.00 uur. We hebben daar een informatiebalie, speciaal voor de koren en een algemene informatiebalie.
 3. Bij de ‘korenbalie’ ontvangt de contactpersoon de laatste instructies, eventuele wijzigingen van het optreedschema en een tas met daarin een programmaboekje. In het programmaboekje is de plattegrond te vinden. Verder een vel met stickers, met een sticker voor elk koorlid/deelnemer. Plak de sticker op je kleding en laat zien dat je deelnemer bent.
 4. Zorg dat je met jouw groep op tijd bent. Mis de Sing-in en je eerste optreden niet.

Optreden

 1. Het is belangrijk dat je met je koor op de juiste tijd het juiste podium opkomt en afgaat. Bijvoorbeeld: optreedtijd van 11.30- 12.00. Dit betekent dat je om 11.30 uur het podium op mag en om 11.55 uur het podium afgaat, zodat je om 12.00 uur het podium hebt verlaten. Het volgende koor/zangroep gaat om 12.00 het podium op. Volg de instructies van de gastheer/gastvrouw van het podium. Deze vrijwilliger is herkenbaar aan het Amusing-Hengelo-hesje. Uitlopen van het programma moet worden voorkomen. Dat is namelijk voor niemand leuk.
 2. Een half uur optreden betekent daarom 20 tot 25 minuten tijd om te zingen, afhankelijk van de snelheid waarmee een koor het podium op en af kan gaan.
 3. Te laat beginnen (maakt niet uit om welke reden) gaat alleen van jullie eigen tijd af.
 4. Meld je voor een optreden bij elk podium bij de gastheer/gastvrouw/podiumwacht zodat bekend is dat jullie er zijn.
 5. De gastheer/gastvrouw van het podium heeft de regie en is de baas over het podium. De gegeven aanwijzingen van de gastheer/gastvrouw van het podium moeten altijd opgevolgd te worden. Zij zijn herkenbaar aan hun gele Amusing-Hengelo-hesje.
 6. Bij binnenkomst in een binnenlocaties houdt de totale groep zich zo stil mogelijk; stoor het optredende koor en luisterende publiek niet. Let op dichtklappen van deuren!
 7. Spontaan optreden juichen wij erg toe: zolang andere optredens hier niet door worden verstoord.

Techniek / instrumenten

 1. Handig is, als je optreedt met MP3 / MD / CD een eigen speler mee te nemen zodat je zeker weet dat de muziek foutloos afgespeeld kan worden en niet wordt geweigerd door de apparatuur.
 2. Wees zuinig op de door de organisatie beschikbaar gestelde apparatuur.
 3. Er worden geen piano’s en drumstellen gewisseld op de podia, wel gitaar, keyboard en bekkens, als dat echt nodig is.

Algemeen

 1. De organisatie is niet aansprakelijk voor diefstal, schade, ontvreemding van persoonlijke eigendommen of apparatuur.
 2. Eventueel tijdens het festival gemaakt beeld- en geluidmateriaal wordt uitsluitend gebruikt voor PR-doeleinden voor het festival. Door deelname aan het festival ga je akkoord met het verspreiden hiervan.
 3. Deelname aan het festival is geheel voor eigen risico van het koor en haar leden.
 4. Bij eventuele onenigheid ligt de eindbeslissing altijd bij de organisatie.
 5. Bij afmelding vindt geen restitutie plaats van het deelnamegeld.
 6. Bij koren die aangeven maar een (klein) deel van de dag aanwezig te kunnen zijn, kan de organisatie het aantal optredens niet garanderen.
 7. Houd je aan de geldende fatsoensnormen! Maak er een leuke dag van voor jou en de toeschouwers, laat zien hoe leuk zingen is.
 8. Respecteer elkaars optredens en geef je collega’s een hard applaus: iedereen doet zijn best!
 9. Er zijn geen goede en slechte zangers deze dag, alle deelnemers doen hun best en hebben plezier in zingen!