x

Vul jouw zoekopdracht hieronder in en doorzoek de website

Amusing A Capella Battle

In deze 15e editie van Korenfestival Amusing Hengelo houden we weer de competitie voor a capella ensembles, de Amusing A Capella Battle. In deze battle strijden a capella groepen, met maximaal 25 leden in een eigen competitie.

Locatie

De locatie is een kerkgebouw aan de Marskant. Dit kerkje heeft een uitstekende akoestiek en genoeg ruimte voor de deelnemers en de bezoekers. Wij denken dat dit een goede combinatie is voor deze bijzondere competitie.

Vrij genre

Het genre staat de deelnemende groepen helemaal vrij. De ensembles worden beoordeeld door een vakkundige jury op: muzikale, artistieke- en de zangtechnische uitvoering.

Programma

13:00 – 13:30Vocal Group / A Capella Quartet S.P.A.M.BarbershopZaandam
13:30 – 14:00ofkoorsJazzHengelo
14:00 – 14:30Rumor has it!Pop / RockRijssen
14:30 – 15:00Half Past NinePop / RockEnschede
15:00 – 15:30Twentet AMUSING – a capella mannenquintetPop / RockHengelo

Het Twentet AMUSING – a capella mannenquintet doet buiten mededinging mee. Tijdens hun optreden gaat de jury zich beraden. Tussen 15.30 en 16.00 uur wordt daarom de start van de battle verwacht.

De battle

De battle werkt als volgt. Na de optredens van alle deelnemende groepen (vanaf 15.00 uur) gaat de jury zich beraden en stelt een voorlopige ranking vast. Dat wordt niet bekend gemaakt. De groepen die mogelijk meedingen naar de prijzen worden uitgenodigd nog 1 keer hun allerbeste lied/song te laten horen. Dat optreden gaat in aanwezigheid van de andere groep waartegen zij strijden. Dus beide groepen zijn in de concertzaal aanwezig en groepen zingen feitelijk tegen elkaar, nietwetende voor welke plek gestreden wordt. De verwachting is dat tussen 15.30 en 16.00 uur de battle van start gaat. Na afloop bepaalt de jury de definitieve ranking.

Bij de start van de Afterparty (+/- 17.15 uur) worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Locatie: burgermeester Jansenplein.

Vorige winnaars

Wil je weten wie er in de laatste edititie van de Amusing A Capella Battle als winnaar uit de bus kwam? Klik dan hier.