x

Vul jouw zoekopdracht hieronder in en doorzoek de website

Amusing A Capella Battle

In de 16e editie van Korenfestival Amusing Hengelo houden we weer de competitie voor a capella ensembles, de Amusing A Capella Battle. In deze battle strijden a capella groepen, met maximaal 25 leden in een eigen competitie.

Locatie

De locatie is een kerkgebouw aan de Marskant. Dit kerkje heeft een uitstekende akoestiek en genoeg ruimte voor de deelnemers en de bezoekers. Wij denken dat dit een goede combinatie is voor deze bijzondere competitie. De ervaringen uit de vorige edities bevestigen dit.

Vrij genre

Voor de deelnemende groepen is er geen beperking in het genre. Met andere woorden: alles mag, mits het maar a capella is. De zanggroepen/ensembles worden beoordeeld door een vakkundige jury op: muzikale, artistieke- en de zangtechnische uitvoering.

De battle

De battle gaat als volgt.

Na de optredens van alle deelnemende groepen (vanaf 15.00 uur) gaat de jury zich beraden en stelt een voorlopige ranking vast. Dat wordt niet bekend gemaakt. De groepen die mogelijk meedingen naar de prijzen worden uitgenodigd nog 1 keer hun allerbeste lied/song te laten horen. Dat optreden gaat in aanwezigheid van de andere groep waartegen zij strijden. Dus beide groepen zijn in de concertzaal aanwezig en groepen zingen feitelijk tegen elkaar, niet wetende voor welke plek gestreden wordt. De verwachting is dat tussen 15.30 en 16.00 uur de battle van start gaat. Na afloop bepaalt de jury de definitieve ranking.

Bij de start van de Afterparty (+/- 17.15 uur) worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Vorige winnaars

Wil je weten wie er in de laatste edititie van de Amusing A Capella Battle als winnaar uit de bus kwam? Klik dan hier.